Prima mea întâlnire cu Performia a fost cu un an în urmă. Nu am vrut să mă arunc inițial în nicio colaborare deoarece era un domeniu total nou pentru mine.

Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult și m-a făcut să îmi doresc să mă implic a fost dorința reală a companiei de a ajuta, atât angajatorii cât și candidații valoroși.

De multe ori, noi tinerii, ne confruntăm cu diferite situații neplăcute: suntem ignorați datorită lipsei de experiență sau în cazul mai puțin fericit se profită pe spatele nostru, pe spatele celor care nu se pot mândri cu un CV bogat în date și a căror teamă că vor rămâne fără un loc de muncă provoacă anxietate, stres și scăderea performanței.

Atunci am înțeles că Performia nu funcționează astfel, aici nu se caută experiența de 5-10-15 ani și nu se axează pe criterii absurde care elimină automat orice candidat bine intenționat dar la început de carieră.

Desigur, nu orice post este unul ocupabil de către un începător, dar părea atât de incorect să nu poți începe o carieră într-un domeniu care nu necesită studii de specialitate doar pentru că nu ai experiență de 5 ani.

 

PRODUCTIVITATE

Atunci am auzit pentru prima dată ca cineva să pună un accent atât de mare pe productivitate și pe termenul de produs final valoros. Inițial subiectul părea neclar, apoi părea atât de ,,Cum nu m-am gândit la asta niciodată?” Răspunsul se afla chiar în fața mea.

Brusc am înțeles că în realitate procesul obișnuit de intervievare oferă atât de mult spațiu capcanei simpatiei și subiectivității iar angajatorul se poate pierde cu ușurință în detalii și asocieri dacă criteriul urmărit de el nu este productivitatea.

Am realizat că orice situație, orice urgență legată de managementul defectuos, de angajări haotice sau de echipe nefericite poate fi prevenită sau cu mult efort chiar reparată.

Problemele porneau de la oameni, întotdeauna pornesc de acolo. Indiferent dacă angajatorul sau angajatul inițiază problemele, consecințele faptelor se revarsă pe amândoi, iar acela a fost momentul când am constatat cu adevărat importanța angajării.

Angajarea nu mai era un proces banal sau un joc de noroc, angajarea brusc părea lozul câștigător.

Dacă reușești să înțelegi cei 4 factori, în frunte cu productivitatea, ai toate șansele să câștigi un om loial, care urmează să îți ridice compania la următorul nivel. Nu mai există teamă de eșec sau frică de haos, oamenii valoroși sunt atât de ușor de observat dacă știi unde trebuie să privești.

Am înțeles atunci că toate aceste informații urmează să îmi modifice radical viața profesională, mentalitatea și chiar și viața personală. Nu am mai ignorat de atunci niciodată potențialul din oameni și am încercat să ofer celor care merită, atât candidați cât și companii biletul câștigător.

De atunci fac parte din echipa Performia și mă folosesc zilnic de informațiile acumulate.

E-BOOK GRATUIT DESPRE PRODUCTIVITATE

Ne dorim ca și tu să înveți alături de noi și să privești dintr-o cu totul altă perspectivă procesul de angajare și procesul de construire a echipelor performante.

Ți-am pregătit un e-book gratuit ,,ADEVĂRUL DIN SPATELE CUVÂNTULUI PRODUCTIVITATE„.

Sper ca informațiile din această carte electronică să îți fie utile și să te facă să înțelegi importanța potențialului.

Adevărul din spatele cuvântului PRODUCTIVITATE

Dacă ești o persoană în căutarea unui loc de muncă bun sau mai bun, te încurajăm să ne trimiți CV-ul tău pe adresa de e-mail elena@performiaromania.ro și să menționezi care sunt domeniile de activitate care te interesează. Noi îți vom salva CV-ul în baza noastră de date și te vom contacta în momentul în care apare o oportunitate.

Elena Anghel

La cât mai multe succese împreună!

sursă: unsplash.com