Putem prezice comportamentele angajaților noștri? Ne putem salva compania de angajări eșuate și de oameni care în secret complotă împotriva echipei?

Ce se întâmplă atunci când într-o zi apare un individ foarte carismatic, inteligent, plăcut la vedere, care aproape instant îți captează interesul? Te împrietenești cu el, creați amintiri comune, deveniți în timp cei mai buni prieteni. El devine amicul tău de suferință, îți ascultă problemele, parcă știe de fiecare dată când trebuie să zâmbească.

Într-o dimineață, te decizi să îl inviți la o cafea, însă el nu apare. Îl suni, telefonul închis. Ce s-a întâmplat? Apare după 30 de minute, morocănos, lipsit de tact și îți spune că este momentul să plecați. Aceeași situație se repetă și ziua următoare. Prietenul tău începe să petreacă din ce în ce mai mult timp cu prietenii tăi, în absența ta. Creează noi legături și le distruge pe ale tale: ,,Ana și cu Edi se ceartă mereu, nu înțeleg de ce mai sunt împreună, oricum el este infidel, de ea să nici nu zic.”

Bănuiesc că îți poți imagina ceea ce urmează? Haos. Aceste persoane sunt nocive. Acești oameni își doresc în secret răul celorlalți, iar succesul tău reprezintă pentru ei niște cuțite înfipte în coastă și fac tot posibilul să te doboare.

Ce se întâmplă însă când această persoană nu apare la o înghețată în parc, ci la un interviu de angajare?

Se vinde cu ușurință: are experiență în domeniu, își dorește un loc de muncă stabil, arată impecabil. Clienții tăi îl vor adora. Le va fi pe plac, în jur de 3 luni, pentru că fie iți va distruge în totalitate compania, fie o va îndrepta spre pragul falimentului.

Cum ar fi însă să rezolvăm o astfel de problema înainte ca ea să existe? Să interzicem necunoscuților să își depună candidatura? Sună puțin incorect.

Tot ceea ce trebuie să facem este să îl cunoaștem pe candidat fără să îl întâlnim. Simplu, nu? Este. Performia deține această tehnologie. Printre instrumentele folosite de noi în procesul de recrutare se regăsesc: verificarea productivității, testul EXEC-U, verificarea referințelor, etc.

Companiile care se folosesc de testul de personalitate EXEC-U, reușesc să elimine dubiile legate de angajări și construiesc cu o mai mare siguranță echipe de succes. Astfel, vei reuși și tu cu un singur click să descoperi care dintre candidați ascunde în spatele zâmbetului ostilitate sau chiar să descoperi oamenii nocivi din echipa ta deja existentă. Poți utiliza aceste instrumente pentru a vedea punctele forte și punctele slabe ale echipei tale sau chiar pentru a observa din timp posibilele amenințări. Sună bine? 

TE ÎNVĂȚĂM ȘI PE TINE TOT CE ȘTIM!

Contactează-ne apăsând aici, apoi cumpărăți o pereche de ochelari de soare rezistenți, care să îți protejeze ochii de strălucirea emanată de succesul companiei tale în perioada următoare.

Adevărul din spatele cuvântului PRODUCTIVITATE

Dacă ești o persoană în căutarea unui loc de muncă bun sau mai bun, te încurajăm să ne trimiți CV-ul tău pe adresa de e-mail elena@performiaromania.ro și să menționezi care sunt domeniile de activitate care te interesează. Noi îți vom salva CV-ul în baza noastră de date și îl vom recomanda clienților noștri. 

Elena Anghel

La cât mai multe succese împreună!

sursă poze: unsplash.com