Test de aptitudini

Este un test special prin care măsurăm nivelul duplicării a unei persoane. Duplicarea este “capacitatea de a observa ceva şi a executa o copie exactă despre acel ceva”. Este o abilitate deosebit de importantă atunci când angajăm persoane care trebuie să fie capabile să execute sarcina trasată de superiori, sau care trebuie să opereze maşini, echipamente scumpe.

Capacitatea de duplicare este direct proporţională cu capacitatea de învăţare. S-a observat că persoanele care duplică foarte prost practic sunt incapabile să înveţe orice şi au greutăţi în a se face înţeleşi de către alţii.

Acest test are o importanță deosebită la selectarea reprezentanților de vânzări sau a directorilor de vânzări.

 

Predispoziţia la accidente

 

Acest test relevă dacă persoana este predispusă la acccidente, un aspect foarte important la unele locuri de muncă şi care trebuie luat în considerare.

 

Testul de aptitudini dă rezultatele cele mai bune atunci când este folosit împreună cu testul de personalitate. Rezultatele acestui test nu sunt importante doar în cazul liderilor. Evaluarea duplicării este vitală şi la meserii precum secretar, recepţioner, unde executarea comenzilor conform intenţiei originale poate consolida sau distruge relaţia angajat – şef, companie – client.

 

Testul de aptitudini este contra cronometru şi durează între 2 – 5 minute.