SELECŢIA DE PERSONAL - ALTFEL

Recrutarea și selecția noilor colegi este o provocare zilnică pentru cei mai mulți manageri. Fie aplică prea puține persoane sau dimpotrivă, intră sute de candidaturi, iar găsirea candidatului potrivit devine o activitate lungă și greoaie.

Care sunt lucrurile cele mai importante la care trebuie să fim atenți la recrutare?

Cum găsim candidatul care lucrează independent și rămâne motivat pe termen lung?

Acestea sunt doar câteva dintre provocările cu care managerii se confruntă zilnic, la căutarea noilor colegi.

Există candidați care se pregătesc intens pentru a da răspunsuri perfecte la interviuri. Ei învață cum să se eschiveze și își maschează lipsurile prin răspunsuri frumos împachetate. În ziua de azi, răspunsurile ”perfecte” se pot descărca de pe internet printr-un singur click.

Este spre binele companiei dacă managementul cunoaște principalele secrete ale selecției de personal și poate conlucra cu responsabilul de resurse umane pentru găsirea soluțiilor câștigătoare. Specialistul de resurse umane ar putea alege o persoană după criterii învățate din manuale clasice, dar nu va lucra el efectiv cu noul angajat. Într-o companie mică care nu-și permite angajarea unei persoane dedicate rezolvării problemelor de personal, calificarea managerului în selectarea persoanelor de calitate devine și mai importantă.

Chiar și Steve Jobs, legendarul director general al companiei Apple, a participat personal la zeci de mii de interviuri de angajare pentru a se convinge personal de calitatea noilor recruți. Cu siguranță ar fi avut și alte probleme importante de rezolvat…

Managerii români s-au săturat de angajații nepăsători, dependenți și de pierderea timpului cu clasicele ”probleme de personal”.

Mare parte a problemelor pot fi evitate cunoscând bazele recrutării și selecției de personal eficiente.

Tematica seminarului Selecţie de personal – altfel:

– Greșelile frecvente din anunțurile pentru locuri de muncă

Adesea, greșelile apar de la primul pas al recrutării, de la scrierea anunțului.

Vă ajutăm să scrieți anunțuri care atrag candidații valoroși și îi țin departe pe cei mai slabi.

Vă învățăm tehnica redactării anunțurilor eficiente care vă va ușura activitatea de recrutare.

– Întrebări care nu suportă răspunsuri evazive

La acest seminar primiți un set de întrebări de interviu, cu ajutrolul cărora puteți scurta semnificativ durata interviurilor. Sunt întrebări care cer răspunsuri exacte și care nu pot fi ocolite. Nici măcar „candidaţii profesionişti” nu se pot eschiva de la aceste întrebări.

– Cei 4 factori ai selecţiei de personal

Învățăm despre cei 4 factori pe care îi utilizăm la Performia, în practica de zi cu zi aselecţiei de personal. Cu ajutorul acestei metode puteți găsi angajatul loial, eficient şi priceput.

Construiţi selecţia de personal în jurul acestor 4 factori!

Veţi crește viteza selecției și veți avea o rată ridicată de succes!

– Măsurați exact eficacitatea angajaților!

Eficacitatea oricărui angajat – aflat pe orice post – poate fi măsurată. Chiar și în cazurile în care acest lucru pare imposibil. La seminar vom învăța cum.

Cunoașterea tehnicii de măsurare a eficacității vă poate fi utilă și în cazul angajaților existenți.

– Cum vă formați o imagine obiectivă asupra personalității candidatului?

La interviuri, fiecare candidat încearcă să apară într-o lumină favorabilă. Este o situaţie stresantă, în care persoana trebuie să corespundă multor aşteptări. Doar o strategie bine pusă la punct va scoate la suprafaţă adevărata personalitate a candidatului

– Detectarea minciunilor în câteva minute

Prin ce metodă putem demasca pe cei care ne „aburesc”?

Învăţaţi de la noi o metodă deosebit de utilă, cu ajutorul căruia veţi identifica persoanele care nu spun adevărul. Vă arătăm cum să ţineţi mincinoşii departe de compania dumneavoastră.

 

Seminarul Selecţie de personal – altfel vă oferă cunoştinţe care pot fi puse în practică imediat.

Fără aceste informaţii selecţia de personal rămâne doar un joc de noroc bazat pe subiectivitate!

Seminarul este ţinut de Zsolt Szathmáry, directorul executiv al Performia România, specialist în selecţia de personal.

Taxa de participare este de 90 lei, care conţine materialele pentru notiţe şi consumaţia din pauză.

Menţiune: Acest eveniment se adresează în principal companiilor care nu au ca obiect de activitate consultanţa în resurse umane. Dacă doriţi să participaţi de la o companie de consultanţă HR, vă rugăm să ne contactaţi în prealabil şi telefonic.